Vučić ponovo vrijeđa političare iz BiH: 'Imamo posla sa ludacima'

52
Radiosarajevo.ba
Vučić ponovo vrijeđa političare iz BiH: 'Imamo posla sa ludacima'

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je povodom izjave zastupnika SDA u Narodnoj skupštini bh. entiteta Ramiza Salkića da "Srbija nikad neće odustati od teritorijalnih pretenzija prema BiH", da nema kraju ludilu i da je riječ o ljudima koji tvrde da su Srbi "počinili četiri genocida do sada".

Vučić je naglasio da su po njima Srbi krivi i za zločine u Drugom svjetskom ratu koje je počinila NDH i Handžar divizija koja je bila snaga NDH.

"Mada, na sve to ste do sada navikli, ne znam čemu se čudite", rekao je Vučić.

Delegacija EU odala počast 'nevinim civilima' na groblju Vojske RS, odmah se oglasio Emir Suljagić

On je sugerisao novinarima da pročitaju knjigu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića koja se upravo bavi "teritorijalnim pretenzijama Srbije na BiH" i "srpskim genocidima".

"Pročitajte njegovu knjigu i vidjet ćete da za četiri genocida optužuje Srbiju, a inače mi to radimo od 1804. godine. Ludilu kraja nema", naglasio je Vučić.

On je ocijenio da je riječ mir u današnjem svijetu postala nepoželjna i da niko neće da govori o miru, jer mir za mnoge predstavlja poraz.

"Zapamtite moje riječi, vidite da imamo posla s ludacima koji neće da govore o miru. Na nama je da čuvamo mir, a ludaci širom svijeta neka rade šta im je volja", rekao je Vučić.

Salkić je ranije rekao da Srbija nije odustala i nikad neće odustati od teritorijalnih pretenzija prema BiH, piše RTRS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (52)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak