Vučić: Idem u Podgoricu na sahranu Amfilohija i razgovor s predstavnicima Srba

7
Radiosarajevo.ba
Vučić: Idem u Podgoricu na sahranu Amfilohija i razgovor s predstavnicima Srba

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na Instagramu da će otputovati u Podgoricu, gdje će prisustvovati sahrani mitropolita Amfilohija.

"Za nekoliko sati putujem u Podgoricu. Prisustvovat ću sahrani mitropolita crnogorsko – primorskog Amfilohija i razgovarat ću sa predstavnicima srpskog naroda u Crnoj Gori", naveo je Vučić na Instagram nalogu.

To će inače biti prvi put da Vučić, otkako je na visokoj državnoj funkciji, ide u Crnu Goru.

Mitropolit Amfilohije bit će sahranjen u nedjelju u Hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici, gdje će liturgiju služiti patrijarh SCP Irinej.

Vladika budimljansko-nikšićki Joanikije rekao je jutros da bi dolazak Vučića na sahranu značio "još bolje i bliskije odnose Srbije i Crne Gore, kao i da to narod želi".

I Ambasada republike Srbije u Crnoj Gori saopštila je da će sahrani arhiepiskopa cetinjskog i mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Sahrani će takođe prisustvovati visoka delegacija Vlade Republike Srbije. Prisustvo najveće delegacije Vlade republike Srbije smatramo od izuzetne važnosti s obzirom na značaj i ulogu mitropolita Amfilohija za srpski narod, crkvu i državu", saopšteno je iz Ambasade Republike Srbije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak