Vozač iz BiH dobio paprenu kaznu u Hrvatskoj: Bacao opuške kroz prozor

8
Radiosarajevo.ba
Vozač iz BiH dobio paprenu kaznu u Hrvatskoj: Bacao opuške kroz prozor

Paprenu kaznu od 1.450 eura (2.835 KM) dobio je vozač iz BiH jer je proteklog vikenda pijan bacao opuške cigareta kroz prozor automobila.

"Nakon zaprimljene dojave građanina da vozač vozila BiH nacionalnih oznaka tokom vožnje baca upaljene opuške kroz prozor, policijski službenici Stanice granične policije Gruda su nešto iza ponoći u subotu, 17. augusta, na DC-8 u mjestu Gruda, opština Konavle, zaustavili navedeno vozilo kojim je upravljao državljanin BiH (45), s privremenim boravkom u RH", saopštila je policijska uprava dubrovačko-neretvanska.

Prilikom zaustavljanja navedenog vozila, vozač je naočigled policijskih službenika iz vozila, kroz otvoreni prozor, u nisko raslinje pored puta, bacio upaljeni opušak cigarete.

Nova pravila za putovanje u EU od novembra: Evo šta će se promijeniti

Osim toga, vozač je alkotestiran te je utvrđeno da vozilom upravlja pod uticajem alkohola od 1,84 g/kg.

Zbog počinjenih saobraćajnih prekršaja vozač je doveden u prostorije policije gdje je zadržan do jutarnjih sati nakon čega je, uz optužni prijedlog, odveden na Opštinski sud u Dubrovniku gdje je kažnjen novčanom kaznom od 1.450 eura (2.835 KM).

Od početka ove godine dubrovačka saobraćajna policija je zbog bacanja opušaka kroz prozor vozila, što spada u saobraćajne prekršaje i sankcionisala ukupno sedam osoba.

"Zahvaljujemo savjesnom građaninu na dostavljenoj informaciji i apelujemo na vozače i putnike da nikada ne bacaju opuške kroz prozore vozila obzirom da time u značajnoj mjeri povećavaju mogućnost nastanka požara, a time i ugrožavanja ljudskih života i nastanka velike ekonomske štete", dodali su iz policije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak