Veliki požar u Beogradu: Vatra progutala kafić i proširila se na stambenu zgradu

0
Radiosarajevo.ba
Veliki požar u Beogradu: Vatra progutala kafić i proširila se na stambenu zgradu

Više stanova oštećeno je u požaru koji je ujutro u ponedjeljak, 24. juna, oko šest sati, izbio u kafiću na Novom Beogradu u Bulevaru Maršala Tolbuhina.

Kafić se nalazi u stambenoj zgradi, a plamen je u rekordnom roku počeo da se širi i na stanove. Kako javlja naš reporter sa mjesta događaja, požar je zahvatio stanove sve do trećeg sprata. Nije poznato kolika je šteta načinjena u samim stanovima, ali sa vanjske strane se vidi da su popucali prozori i da su uništene terase i fasada.

Stanari, vidno uznemireni, u šoku gledaju na desetine vatrogasaca koji dogašavaju požar i hlade plinske boce koje su izvukli iz lokala i spriječili veću tragediju.

Zastrašujuća eksplozija pogodila Bejrut. Saudijci tvrde: 'Ubijen je novi lider Hezbolaha'

Kako se saznaje, srećom, nema povređenih u ovom požaru, a uzrok se još istražuje.

Kako je za Telegraf.rs rekla radnica salona koji se nalazi uz kafić, ona je jutros otvorila lokal i samo je odjednom osetila jak dim. Kada je izašla da vidi šta se dešava, vatra je rekordnom brzinom gutala kafić i širila se na vozila i stanove.

Vatrogasci su stigli u rekordnom roku. Oni su za manje od četiri minuta stigli na mjesto događaja, ali je plamen već gutao cijeli objekat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak