Veliki požar kod Orebića guta sve pred sobom

Radiosarajevo.ba
Veliki požar kod Orebića guta sve pred sobom

Jutros oko osam sati izbio je veliki požar na Pelješcu kod Orebića. Zbog jakih naleta bure, kao i nepristupačnog terena, gašenje je otežano, doznaje Dubrovački vjesnik od vatrogasnog zapovjednika Stjepana Simovića, piše Jutarnji.hr.

"Na terenu su svi vatrogasci s Pelješca, dolazi u pomoć i DVD Korčula te JVP Dubrovačko primorje. Požar se širio prema kućama, no zaustavljen je na vrijeme, a sada se širi prema brdu, no treba biti na oprezu jer situacija uopće nije jednostavna", kaže Simović.

U pomoć gašenju pristigla su i dva kanadera, no ubrzo su morali napustiti požarište jer im veliki udari vjetra i turbulencije nisu dopuštale gašenje.

"Sa zapovjedništvom u Divuljama smo dogovorili da kanaderi budu stacionirani u Splitu da, ako bude potrebe i vjetar malo stane, mogu brže priskočiti u pomoć", ističe vatrogasni zapovjednik i dodaje kako je pred vatrogascima zasigurno dug dan, ali vrlo vjerojatno i duga noć.

Neki od stanovnika morali su hitno napustiti svoje kuće kojima se u jednom trenutku približila vatra, a oko 9 sati oglasile vatrogasne sirene, piše Jutarnji.hr

Vatru trenutno gase vatrogasci Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Dubrovnik s 10 vatrogasaca i 4 vozila, JVP-i Dubrovačko primorje, Mljet i Dubrovački vatrogasci te DVD-i Orebić, Kuna, Putnikovići, Viganj, Korčula i Trpanj.

Sazvana je sjednica Stožer civilne zaštite Općine Orebić, a članovi Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije su po nalogu načelnika Stožera u stanju pripravnosti.

Ranije su na teren bila upućena 2 kanadera, ali zbog loših meteoroloških uvjeta kanaderi nisu mogli djelovati pa su sletjeli u splitsku zračnu luku. Kanaderi će se vratiti na požarište ukoliko bura popusti, saopćeno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak