Urnebesna greška na plakatu u Hrvatskoj zabavlja društvene mreže: "Imam riječ od 12 slova!"

3
Radiosarajevo.ba
Urnebesna greška na plakatu u Hrvatskoj zabavlja društvene mreže: "Imam riječ od 12 slova!"

Međunarodni sekretar Domovinskog pokreta (DP), stranke u Hrvatskoj, Stephen Nikola Bartulica - Stjepo posljednjih dana dobrano zabavlja regionalnu javnost svojim tumačenjima kako preživljava s 39 eura (oko 76 KM), koliko mu, kako tvrdi, ostane nakon što isplati goleme iznose kreditnih rata.

A, DP je sada napravio novi gaf, a fotografija njihovog jumbo plakata dijeli se diljem Balkana.

Naime, u Domobranskoj ulici u središtu Karlovca osvanuo je njihov plakat na kojem Bartulica pozira s predsjednikom stranke Ivanom Penavom uz slogan: "Rodna polja da, rodna ideologija" ne!" No, kad čovjek malo bolje pogleda u plakat uviđa da umjesto riječi "ideologija" piše "ideologodija".

Gori kuća u Sarajevu: Vatrogasci se više od sat bore sa vatrenom stihijom

Njihov je slogan tako: "Rodna polja da, rodna ideologodija ne".

"Imam riječ od 12 slova!", "Je li dizajner plakata malo popio", "je li Bartulica uzeo jeftiniji jumbo plakat, ili plakat s greškom da uštedi" s obzirom na besparicu o kojoj priča, je li moguće da im konkurencija "amputira", samo su neki od šaljivih komentara koji su se već počeli "valjati" društvenim mrežama.

Među onima koji su podijelili fotografiju spomenutog plakata je i Sandra Benčić, zastupnica platforme Možemo!, koja je napisala: "Ideologodija... to vam je još gore od ideologije... posebno kad je rodna."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak