Uhapšen sudac Vekić zbog sumnje da je od Mamića primio mito od 400.000 eura

1
Radiosarajevo.ba
Uhapšen sudac Vekić zbog sumnje da je od Mamića primio mito od 400.000 eura

Osječki sudija Zvonko Vekić, osumnjičen za primanje mita od odbjeglog Zdravka Mamića, uhapšen je pod sumnjom za pranje novca.

Kako prenosi Dnevnik Nove TV, u Osijeku su u toku pretresi.

Pod istim optužbama uhapšena je i Nataša Sekulić, njegova prijateljica. Policija je jutros bila u stanu koji se vodi na Natašu Sekulić, i oboje ih je rano jutros odvezla.

U BKC-u održano Večer za Sidrana

Podsjetimo, Vekić je u pritvoru bio od 10. juna do 7. jula, a pušten je nakon što je Uskok po završetku ispitivanja posljednjeg svjedoka predložio sucu istrage zagrebačkog Županijskog suda ukidanje pritvora u kojem je Vekić bio zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Vekića, njegovog kolegu Antu Kvesića i poduzetnika Dragu Tadića, osumnjičenom za posredovanje pri davanju mita, odbjegli Zdravko Mamić, pravomoćno osuđen za izvlačenje novca iz Dinamo Zagreba, optužio je da su primili oko 400.000 eura mita u zamjenu za oslobađajuću presudu u prvom sudskom postupku te za odbacivanje druge optužnice protiv njega.

USKOK ih tereti i da im je Mamić plaćao ljetovanja i putovanja, a Tadića za posredništvo.

Ostatak teksta čitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak