Učenici osnovne škole u Zagrebu zlostavljali dječaka s poteškoćama u razvoju

1
Radiosarajevo.ba
Učenici osnovne škole u Zagrebu zlostavljali dječaka s poteškoćama u razvoju

Učenici jedne osnovne škole u Zagrebu objavili su na društvenim mrežama fotografiju obnaženog dječaka s poteškoćama u razvoju, a otac tvrdi da je škola htjela da zataška slučaj.

"Objavili su sliku mog golog djeteta na Facebooku. Rekli su mom sinu koji ide u osmi razred da će mu, ako se skine gol, kupiti pecivo i, s obzirom na to da je dijete koje je bolesno, on je to učinio i oni su mu objavili fotografiju", ispričao je otac učenika jedne osnovne škole u istočnom dijelu Zagreba, ističući sumnju kako je škola pokušala sve zataškati, piše Jutarnji.hr.

Direktorica škole odlučno negira da je bilo ikakvog zataškavanja incidenta koji se dogodio prije desetak dana.

Zemljotres u Hrvatskoj

"Upravo je na reakciju škole s društvene mreže uklonjena fotografija tog učenika, koji je dijete koje pohađa poseban razred i ima zdravstvenih problema. Postupili smo sukladno svim protokolima, o svemu obavijestili sve nadležne službe, a među ostalima i Centar za socijalnu skrb".

Osim navedenog, na razgovor su pozvani učenici i njihovi roditelji i ukazano im je na štetnost takvog ponašanja, a poduzete su i pedagoške mjere - kazala je direktorica zagrebačke osnovne škole u kojoj se dogodio navedeni incident.

Dodala je i da se ne radi o učenicima iz istog razreda, a zlostavljači su se, kaže, pokajali zbog svog čina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak