Ubica Zorana Đinđića otkriva ko je želio njegovu smrt

Radiosarajevo.ba
Ubica Zorana Đinđića otkriva ko je želio njegovu smrt

Zvezdan Jovanović (55), zvani Zveki, osuđen na 40 godina zbog ubistva srpskog premijera Zorana Đinđića (48), piše knjigu u kojoj će otkriti sve o atentatu, kao i imena političara iz Demokratske stranke, koji su učestvovali u tome.

U knjizi Vučje staze, koja uskoro treba da ugleda svjetlost dana, Jovanović će da objelodani imena kriminalaca koji su tada šurovali s funkcionerima iz vlasti i policije!

Njegova supruga Olivera Jovanović potvrđuje da je njen suprug odlučio da poslije dugo godina prekine šutnju i skine paučinu s „procesa vijeka“.

"Moj suprug piše o svemu onome što je dosad bilo skriveno od javnosti. Piše o „demokratski“ odabranim svjedocima lažovima, kriminalcima i njihovom kontaktu s ljudima iz vlasti i policije. U knjizi će napisati ono što je bilo zabranjeno, šta se dešavalo u sudu, koji su svi važni dokazi odbijeni, o onome što se zaista dešavalo... Piše o sramoti ove zemlje. Odabran je da bude žrtva, kriv bez krivice. U samici je 17 godina, zbog nečijih bolesnih ambicija. Sve je prodato, pa i ljudski životi", kaže prvi put poslije 17 godina šutnje Olivera Jovanović (53).

Zvezdanova supruga navodi da će u knjizi njen suprug iznijeti jake argumente.

"Piše istinu, potkrijepljenu dokazima! Ne laže, kao što su lagali svi uključeni u 'proces vijeka'. Sve ono što nije izgovoreno javno, što je sakriveno... E pa jedino je istina ta koja ne može da se promijeni. Kaže da će tu biti odgovor 'dripcima koji su ga pokušali poniziti'… Recimo, odgovor na laž o izbacivanju iz službe. Poručuje da će se njegova knjiga čitati uskoro, ističe supruga Zvezdana Jovanovića, prenosi Alternativna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak