U Podgorici danas inauguracija novoizabranog predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića

0
Radiosarajevo.ba
U Podgorici danas inauguracija novoizabranog predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića

Inauguracija novoizabranog predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića održati će se danas, 20. maja, u Skupštini Crne Gore u Podgorici, a prema dosadašnjim informacijama, inaguraciji će prisustvovati preko 200 zvanica.

Polaganje zakletve i zvanično preuzimanje funkcije predsjednika počinje u 12 sati u Skupštini, a nakon inauguracije Milatović će prirediti prijem zajedno sa suprugom Milenom u Vili Gorica.

Očekuje se više od 200 zvanica, među kojima su zvaničnici iz okruženja, veliki broj ambasadora i specijalni izaslanik SAD-a Gabrijel Eskobar.

Je li ljetovanje u Hrvatskoj postalo preskupo? Ovi su turisti pronašli alternativu na novoj lokaciji

Kako je najavio Milatović, većina šefova država iz regiona bit će prisutna na inauguraciji. Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, potvrdio je svoj dolazak inauguraciji Milatovića, kao i članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović i Željko Komšić, njima će se pridružiti i predsjednik Albanije Bajram Begaj, kao i predsjednica Kosova Vjosa Osmani.

Od evropskih zvaničnika izvjesno je prisustvo Olivera Ropkea, predsjednika Evropskog ekonomskog i socijalnog komiteta Evropske komisije, kao i specijalnog izaslanika Velike Britanije za Zapadni Balkan Stjuarta Piča.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak