U blizini BiH se gradi luksuzni resort: Spominju se Modrić, Kovačić, Beckham...

2
Radiosarajevo.ba
U blizini BiH se gradi luksuzni resort: Spominju se Modrić, Kovačić, Beckham...

Splitski poduzetnik Vicenco Blagaić, poznat kao vlasnik i organizator najvećeg hrvatskog sajma nautike, Croatia Boat Showa, nakon šesnaest godina rada otkupio je posljednjih sedam kvadratnih metara zemljišta na lokaciji Tri sestrice u Dubrovačkom primorju, gdje planira izgraditi luksuzni resort pod nazivom Hrvatski san.

Urbanistički plan uređenja ovog područja već je na snazi, a više arhitekata paralelno izrađuje projekte za prvu fazu izgradnje. "Ona uključuje dva hotela, 75 apartmana i rezidencija, 21 vilu, beach club i malu marinu. Po planu, gradnja će započeti tokom 2025. godine i trajat će dvije godine," izjavio je Blagaić za tportal.

Prema planu, riječ je o jednom od najambicioznijih turističkih poduhvata u regiji, a procijenjena vrijednost investicijskog projekta iznosi 920 miliona eura. Projekt je u 100 posto u privatnom vlasništvu, a smješten je u središtu Dubrovačko-neretvanske županije, na istočnoj obali Jadrana u koridoru koji povezuje srednju i istočnu Europu.

Amra Džeko otkrila da svaki dan jede iste namirnice, ovo je njena omiljena poslastica

Projekt Dubrovnik 3 sestrice - Hrvatski san prostire se na ukupnoj površini od oko 260 hektara, od čega je 40 hektara planirano za luksuzni turistički resort s hotelima, turističkim centrom i dodatnim objektima. Preciznije, predviđeno je da se izgradi čak sedam hotela s 400 smještajnih jedinica i 500 apartmana.

"Za vile i apartmane zainteresirani su najbolji svjetski sportaši i celebrityji, a ovo će biti prvo potpuno zatvoreno naselje u Hrvatskoj, strogo čuvano i s velikim naglaskom na sigurnost," kaže Blagaić.

Neslužbeno se spominju nogometaši poput Luke Modrića, Matea Kovačića, Davida Beckhama i drugih, s kojima je on već bio u kontaktu, kao i neke NBA zvijezde, no ovaj investitor o tome zasad ne želi govoriti. 

On naglašava da se ništa slično ne može realizirati u urbaniziranim dijelovima zemlje zbog brojnih prostornih i infrastrukturnih ograničenja. Međutim, na lokaciji Tri sestrice, koja je već desetljećima planirana upravo za ovu namjenu, radi se o velikoj površini zemljišta udaljenoj od naselja, piše Večernji list.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak