Turist noćio u Dubrovniku za svega 23 eura: Pogledajte gdje je spavao

3
Radiosarajevo.ba
Turist noćio u Dubrovniku za svega 23 eura: Pogledajte gdje je spavao

Teška vremena iziskuju kreativna rješenja. Tako je razmišljao mladi turist tokom svog boravka na hrvatskoj obali. Umjesto da plati 64 eura za noćenje u dubrovačkom hostelu, odlučio je za samo šest eura više iznajmiti vozilo – Renault Clio.

"Dubrovnik, predivan obalni grad u Hrvatskoj, poznat kao biser Jadrana, svojim je dobro očuvanim srednjovjekovnim zidinama, kristalno čistim morem i historijskim Starim gradom privukao putnike iz cijelog svijeta. Ova kombinacija povijesti, kulture i očaravajućeg krajolika učinila ga je UNESCO-vom svjetskom baštinom", napisao je mladić u videu kojim je dokumentovao svoje 'kreativno' noćenje.

Ali ova popularnost ima svoju cijenu. Dubrovnik je poznat kao jedna od najskupljih destinacija u Hrvatskoj. Cijene smještaja, restorana i osnovnih turističkih aktivnosti često su znatno više u usporedbi s drugim dijelovima zemlje. Tokom vrhunca turističke sezone, troškovi mogu dodatno porasti, čineći ga manje pristupačnim za putnike. 'Planirate li posjetu, budite spremni na visoke cijene koje prate neosporni šarm grada', savjetovao je svojim pratiteljima.

Vladimir Putin o neuspjehu u Kursku: 'Nemojte mene kriviti…'

Tako su on i dvojica prijatelja unajmili Renault, parkirali ga uz cestu i prespavali u njemu za 70 eura (otprilike 23 eura po osobi), što je ukupno bilo jeftinije od 64 eura po osobi koliko bi platili za krevet u hostelu. U komentarima su mu se javili mnogi pratitelji - i dok se nekima ideja svidjela, drugi su je kritikovali.

"Ono što u Hrvatskoj smatraju 'preskupo', kod njih se smatra normalnim i prihvatljivim. Vau", napisao je jedan korisnik, a drugi dodao: "Nije legalno ovako spavati u Hrvatskoj". Nadovezala se još jedna korisnica: "O čemu, zaboga, pričaš, Hrvatska je pristupačna destinacija. Ovo više izgleda kao nedostatak planiranja nego nedostatak sredstava".

"Je li Dubrovnik skuplji od Zagreba? Jer Zagreb je bio jako jeftin", dodao je još jedan. "Sad zamislite koliko je Hrvatima skup odlazak na obalu", primijetio je sljedeći. "Otišao sam u Split na tri dana. Skoro sam bankrotirao", požalio se jedan turist.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak