Tuga u Hrvatskoj: Učenik iz Istre poginuo na maturalnom putovanju u Pragu

0
Radiosarajevo.ba
Tuga u Hrvatskoj: Učenik iz Istre poginuo na maturalnom putovanju u Pragu

Strašna tragedija dogodila se u noći s petka na subotu na učeničkom putovanju porečke Srednje škole Mate Balote u Pragu.

Prema prvim informacijama, poginuo je 17- godišnji učenik iz Umaga. No, drugi detalji ove velike nesreće koja je zadesila porečke srednjoškolce još uvijek se ne znaju, piše Jutarnji.hr.

Detalji nesreće znat će se nakon policijskog očevida u Pragu. Profesori, učenici i ravnatelj škole Krešimir Bronić su izvan sebe i u šoku.

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

"Ništa vam ne mogu reći što se dogodilo jer nismo dobili nikakav dokument. Ne želim ništa nagađati. To se dogodilo noćas između pola noći i pol i jedan sat ujutro. Nisam bio svjedok i ne znam što se zbilo. Znat ću više kada dobijem policijski izvještaj", kazao je ravnatelj porečke škole.

A učenici se s profesorima danas vraćaju s izleta na kojemu su trebali ostati dan duže. Tijelo nesretnog učenika ostalo je u Pragu dok se ne dovrši očevid i istraga o nesreći.

"Mogu samo zamisliti kako im je. Tu sam informaciju dobila danas ujutro jer je jedna učenica koja je na izletu nazvala svoju majku. I od tada smo svi u šoku. Niko tačno ne zna što se dogodilo, više ćemo znati u ponedjeljak. Pitanje je i hoće li se u ponedjeljak zbog ovog tragičnog događaja uopće odviti nastava. Znala sam tog dečka. To je užasna tragedija", poručuju iz škole.

Inače, na školskom putovanju su bili učenici opće i jezične gimnazije, treći i četvrti razredi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak