Taksista preživio vožnju iz horora: Napali ga pištoljem, vozili pa istukli, opljačkali i pobjegli

0
Radiosarajevo.ba
Taksista preživio vožnju iz horora: Napali ga pištoljem, vozili pa istukli, opljačkali i pobjegli

Vožnju iz horora imao je noćas 37-godišnji taksista iz Zagreba koji je postao žrtva kaznenog djela dok je obavljao svoj posao.

Kako je jutros, 7. septembra, javila Policijska uprava zagrebačka, na području Peščenice skupina još uvijek nepoznatih osoba fizički je napala vozača, zatim su mu uzeli vozilo i natjerali ga da sjedne na na suvozačevo sjedište, da bi ga nakon vožnje napali, opljačkali, lakše povrijedili i pobjegli, piše Večernji.

"Danas, 7. septembra u noćnim satima na području Peščenici prema do sada prikupljenim informacijama, nekoliko u ovom trenutku nepoznatih osoba je fizički napalo 37-godišnjeg vozača taksija, nakon čega je jedan od počinitelja uz prijetnju vatrenim oružjem preuzeo upravljanje vozilom.

Skupi ugalj i spori planovi: Bh. vlasti oklijevaju sa mjerama energetske tranzicije

Oštećeni 37-godišneak je iz straha, uz prijetnje sjeo na mjesto suvozača u isto vozilo da bi mu sumnja se, na taj način protupravno oduzeli slobodu", navodi zagrebačka policija.

Nakon kraće vožnje, fizički su ga napali i lakše povrijedili te mu otuđili dokumente nakon čega su se udaljili u nepoznatom pravcu.

Materijalna šteta zasad nije utvrđena. Slijedi kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja, zaključuju u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak