"Sve je urađeno po Miloševićevom receptu": Pokušaj likvidacije Vučićevog protivnika?

4
Radiosarajevo.ba
"Sve je urađeno po Miloševićevom receptu": Pokušaj likvidacije Vučićevog protivnika?

Lider Republikanske stranke Nikola Sandulović uhapšen je 3. januara i, kako navodi njegov advokat Čedomir Stojković, brutalno prebijen u prostorijama srbijanske Bezbjednosno-informativne agencije (BIA).

Sandulović je uhapšen 3. januara nešto prije 16 sati, a potom je odveden u prostorije BIA, gdje ga je petnaestak maskiranih ljudi, kako tvrdi njegov advokat, brutalno tuklo četiri sata.

Nekoliko puta je padao u nesvijest, da bi na kraju bila pozvana Hitna pomoć i on je prebačen na Vojnomedicinsku akademiju na Odjeljenje za neurohirurgiju, jer mu je, kako tvrdi njegov advokat, oduzeta desna strana tijela.

Incident na probi večerašnjeg polufinala Eurosonga

"Snimali su ga dok su ga tukli i te snimke su slali nekome. On je uhapšen i prebijen zbog snimka na društvenoj mreži X (bivši Twitter), na kome se vidi kako polaže venac na spomenik porodice Jašari na Kosovu. On je optužen za širenje vjerske, nacionalne i rasne netrpeljivosti, a zapravo uhapšen zbog toga što je položio cvijeće na grob Albanca.

Bez obzira šta ko misli o Jašariju, kao i svaki drugi građanin Srbije, tako i Sandulović ima pravo na svoje mišljenje. Pri tome, snimak je star godinu ili dvije dana. Sve ovo je urađeno po Miloševićevom receptu, kada je Aleksandar Vučić bio ministar informisanja. U isto vreme kada je Sandulović uhapšen i brutalno prebijen, režimski mediji su pokrenuli kampanju protiv njega", kaže advokat Čedomir Stojković za Novu.

Sandulović je potom pušten kući, gdje je odvezen ambulantnim kolima, ali je kasnije ponovo uhapšen i odveden u Okružni zatvor u Beogradu i određeno mu je zadržavanje do 48 časova.

Poslije toga trebalo bi da bude priveden u Niš, gde se nalazi tužilaštvo u kom treba da bude saslušan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak