Stravične snimke požara u Tučepima i Podgori: Pogledajte razmjere izgorenih područja

1
Radiosarajevo.ba
Stravične snimke požara u Tučepima i Podgori: Pogledajte razmjere izgorenih područja

Četvrtak, 1. augusta, u 12:00 sati, područje Tučepa i Podgore pogođeno je ozbiljnim požarima, a najnovija animacija na temelju satelitskih snimaka pokazuje razinu izgorenosti vegetacijskog pokrova.

Analize su provedene uz pomoć satelita Copernicus EU Sentinel-2, koji omogućuju precizno praćenje i vizualizaciju štete uzrokovane požarom.

Prema prikazanim podacima, vidljive su značajne površine koje su pretrpjele ozbiljna oštećenja usljed vatre, s jasno označenim područjima potpune izgorenosti vegetacije.

U Hrvatskoj uhvaćen 72-godišnji piroman: U kući mu pronašli više predmeta za podmetanje požara

Animacija pruža detaljan uvid u razmjere i intenzitet požara, te pomaže u procjeni potreba za daljnjim intervencijama i pomoći pogođenim područjima.

Vlasti i timovi za hitne intervencije nastavljaju s naporima na terenu kako bi suzbili požar i minimizirali daljnje štete. Stanovnici i posjetitelji pozivaju se na oprez i praćenje službenih informacija kako bi osigurali svoju sigurnost.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak