Stanković oduševio gledatelje odabirom novog gosta: 'Konačno neko vrijedan gledanja!'

1
Radiosarajevo.ba
Stanković oduševio gledatelje odabirom novog gosta: 'Konačno neko vrijedan gledanja!'

Voditelj i urednik Aleksandar Stanković otkrio je na svom službenom Facebook profilu ko će mu biti idući gost u emisiji Nedjeljom u 2, koja je na rasporedu u nedjelju, 23. aprila.

"Nema šanse da skupi 500 lajkova. Najbolji europski glumac (prema izboru Europske filmske akademije) Zlatko Burić-Kićo gost Nu2", napisao je početkom sedmice Stanković na Facebooku, čime je oduševio brojne gledatelje i svoje pratitelje.

Objavu je lajkalo više od 2.700 Acinih pratitelja, a ispod nje su se nizali pozitivni komentari.

Mbappe zabio na oproštaju od Parka prinčeva, navijači mu priredili spektakularnu koreografiju

"Genijalan gost", "Odličan glumac", "Ovo se gledati mora", "Više kulture, manje politike", "Konačno neko vrijedan gledanja! "Otkrila sam ga u 'Triangle of sadness' prije par mjeseci! Genijalac", nizali se komentari ispod objave.

Ko je Zlatko Burić? Riječ je o hrvatskom glumcu koji već četiri desetljeća živi i radi u Kopenhagenu u Danskoj. Poznat je po mnogim ulogama u danskoj kinematografiji, ali i u filmovima širom svijeta.

Burić je osvojio europskog Oscara u kategoriji za najboljeg glumca za ulogu ruskog tajkuna Dimitrija u filmu "Trokut tuge" redatelja Rubena Östlunda. Tako je postao prvi hrvatski glumac koji je dobio ovu prestižnu nagradu Europske filmske akademije.

Osim filmske karijere, Burić je poznat i po svojim glumačkim nastupima u kazalištu te kao scenarist, reditelj i producent.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak