Šta se dešava: Sirena za uzbunu u Kosovskoj Mitrovici

2
Radiosarajevo.ba
Šta se dešava: Sirena za uzbunu u Kosovskoj Mitrovici

U sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, na Kosovu, čuje se sirena za uzbunu, piše N1. Građani se okupljaju kod krsta u selu Rudare u opštini Zvečan.

Zvuk sirene je veoma intenzivan, mnogi građani su uspaničeni, a posebno ljudi sa djecom koji su se zatekli na ulici. Zamjenik komandira Kosovske policije za region Sjever Besim Hoti trenutno nema saznanja da se bilo šta dešava u sjevernom dijelu grada, osim sirene koju i sam čuje, piše portal KoSSev.

U međuvremenu, sireni u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice pridružile su se i druge, uključujući i jednu na krovu automobila koji je velikom brzinom projurio iz pravca Zvečana ka centru grada, javlja reporterka N1.

Majke Srebrenice vratile se iz New Yorka u Sarajevo: "Mi znamo šta su radili i kakvo su zlo učinili"

Vučić: Molim za mir, ako ga Albanci neće – Srbija će pobijediti

Podsjetimo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija nikada nije bila u kompleksnijoj i težoj situaciji u vezi sa Kosovom, nego što je danas.

Najavio je da vlasti u Prištini od večeras u ponoć planiraju da na administrativnim prelazima zaustave sve one koji imaju srbijanske lične karte. Vučić je zamolio Albance, međunarodnu zajednicu i Srbe sa Kosova da sačuvaju mir.

"Ne budu li htjeli da sačuvaju mir, ja vam saopštavam - Srbija će pobediti", poručio je Vučić. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak