Srbija uvodi vojni rok u trajanju od 75 dana: Aleksandar Vučić potpisao saglasnost

10
Radiosarajevo.ba
Srbija uvodi vojni rok u trajanju od 75 dana: Aleksandar Vučić potpisao saglasnost

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, tokom svečanosti povodom promocije najmlađih oficira Vojske Srbije, održane ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu, kazao je da je kao vrhovni komandant i predsjednik Republike potpisao saglasnost za obavljanje redovnog vojnog roka u trajanju 75 dana, prenosi Anadolu.

Vučić je tom prilikom, kako su prenijeli srbijanski mediji, rekao kako vjeruje da će Vlada Srbije usvojiti tu odluku, jer je "Srbiji potrebna jaka vojska koja bi mogla da odvrati one koji nam prijete".

"Želim da verujem da će Vlada Srbije da usvoji tu odluku. Želim da vjerujem da svi razumete koliko nam je potrebna jaka vojska, koliko ćemo još morati da kupujemo naoružanja, da pravimo, da stvaramo. Jer nije naša želja da bilo koga napadnemo. Niti ćemo to da činimo. Ali naša želja je da odvratimo sve one koji nam svakoga dana besomučno prijete", rekao je Vučić u obraćanju na ceremoniji promovisanja u prve oficirske činove 177 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije, prenijela je agencija Tanjug.

Sarajevo je danas bilo najhladniji grad u BiH: Meteorolozi najavili - evo kad opet stiže snijeg

Vučić je nedavno izjavio kako Srbija razmatra uvođenje vojnog roka u trajanju od 60 plus 15 dana, koji bi bio obavezan za muškarce, dok bi žene i dalje mogle da služe dobrovoljno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak