Sposobna Dubrovčanka s dva fakulteta smislila kako da nađe posao

Radiosarajevo.ba
Sposobna Dubrovčanka s dva fakulteta smislila kako da nađe posao

Tražite kreativnog marketinškog stručnjaka koji razmišlja izvan okvira? Zaposlite me!

Tako je pisalo na bilbord plakatu koji je sedmicu dana stajao na prometnoj raskrsnici u Zagrebu.

Plakat je postavila Tina Šmanjak, mlada i sposobna 31-godišnja žena rođena u Dubrovniku.  Odrasla u Sloveniji, završila je dva fakulteta u Zagrebu i marketingom se bavi više od pet godina.

"Ideja je došla prije godinu dana kad sam odlučila dati otkaz na poslu. S prijateljicom sam odlučila da ćemo nazdravljati negativnim stvarima kako bi što brže prošle. I kad sam dala otkaz, došla sam sa šampanjcem kod nje da “nazdravimo” tome. Razgovarale smo o tome kako poslodavci često ulažu u bannere, oglase i sve ostalo, ali u dobre radnike rijetko kad.  Tada sam odlučila - “Ma iskakat ću iz paštete, baš me briga, naći ću ja brzo novi posao. Znam, zakupit ću billboard!” I onda je ta ideja stajala tako godinu dana, sve donedavno kad sam se vraćala s Tajlanda. U avionu je bio teaser za film “Tri plakata izvan grada” i to mi je bio kao neki znak da konačno krenem s kampanjom - objasnila je Tina  Šmanjak u razgovoru za Jutarnji list

Isplatilo se - u sedam dana kampanje javilo joj se desetak poslodavaca, a već je bila i na četiri razgovora za posao. 

Čestitamo! 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak