Šok u Hrvatskoj: U jednom danu teško stradalo pet tinejdžera? 'Jedno dijete se bori za život'

2
Radiosarajevo.ba
Šok u Hrvatskoj: U jednom danu teško stradalo pet tinejdžera? 'Jedno dijete se bori za život'

Na bjelovarskom području (Hrvatska) u petak, 21. juna, dogodile su se tri strašne nesreće u kojima je teško stradalo čak petero tinejdžera, svi u dobi između 13 i 15 godina.

U jednoj nesreći riječ je o slijetanju quada, u drugoj je na dijete naletio osobni automobil, dok se u trećoj radilo o padu s romobila.

Najteža nesreća u kojoj je teško povrijeđeno troje tinejdžera, dvije djevojke i dječak, dogodila se u petak poslijepodne,21. juna, oko 15.45 sati u Bulincu.

S ove strane Drine | Dragan Banjac: Serija obmana prepodobnog Josifa

Slijetanje quada

U zavoju na županijskoj cesti u Bulincu došlo je do slijetanja quada kojim je upravljala tinejdžerica, a čiji suvozači su bili također tinejdžerske dobi.

"Uslijed prebrze vožnje sletjeli su u putni jarak, nekontrolisano se nastavili kretati te pritom udarili u betonski most. Nijedno od njih nije imalo kacigu, a vozačica je upravljala quadom bez dozvole, kažu u policiji.

Stravična nesreća u Hrvatskoj, ima poginulih

Direktorica OB Bjelovar Sanela Grbaš Bratković potvrdila je kako je sve troje tinejdžera iz saobraćajne nesreće s quadom teško povrijeđeno.

"Svi su u šok sobi, s teškim povredama glave, a jedno dijete bori se za život", kazala je upozorivši kako niko od djece iz jučerašnjih nesreća nije imao zaštitnu kacigu na glavi.

Oborio djevojku na zebri

Ta se nesreća dogodila u petak, 21. juna, oko 20.35 sati, u Franjevačkoj ulici, pored zgrade stomatologije.

"Dijete se kretalo iz Livadićeve ulice prema Istarskoj, prelazilo je na pješačkom prijelazu Franjevačku ulicu, a na njega je naletio 21-godišnji vozač koji je vozio prema središtu grada. Uslijed pokušaja izbjegavanja, vozač je oborio dijete koje je palo, kažu iz policije.

Tragedija u Hrvatskoj: U teškoj saobraćajnoj nesreći poginuli brat i sestra

Nakon zaprimanja u bjelovarsku bolnicu, pokazalo se da je djevojčica, za koju nezvanično saznaje portal Mojportal.hr. da ima 13 godina, zadobila teške tjelesne povrede.

Pad s romobila

Sat vremena kasnije, u 21 i 35 sati, nova nesreća dogodila se u Zagorskoj ulici u Bjelovaru. Dijete je uslijed neoprezne vožnje palo s romobila i zadobilo teške povrede glave. Nezvanično se saznaje kako je riječ o 15-godišnjem djetetu.

Direktorica bolnice Sanela Grbar Bratković potvrdila je kako je u bolnicu zaprimljeno još jedno dijete uslijed pada s romobila koje je također tinejdžerske dobi. To bi bilo šesto dijete koje je jučer stradalo na bjelovarskom području. Kako nam je rekla, jedno od dvoje djece koja su učestvovala u nesrećama s romobilima lakše je povrijeđeno i na promatranju je, dok je drugo s teškim povredama preveženo u zagrebačku bolnicu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak