Snažno nevrijeme pogodilo Sloveniju: Izdano narandžasto upozorenje

0
Radiosarajevo.ba
Snažno nevrijeme pogodilo Sloveniju: Izdano narandžasto upozorenje

Vjetar u Sloveniji rušio je stabla. U nekim dijelovima Slovenije nevrijeme je ometalo saobraćaj. Radarski podaci također ukazuju na mogućnost tuče i jakih pljuskova.

Jako nevrijeme pogodilo je u Sloveniju sa zapadnim vjetrom u srijedu navečer, 7 augusta, piše 24ur. Olujne ćelije su išle prema Hrvatskoj. Nešto iza 23 sata počelo je grmiti i pljuštati u dijelovima Zagreba.

Slovenska agencija za okoliš (Arso) izdala je narandžasto upozorenje za vremenske uslove za zapadni dio države, a žuto upozorenje za ostale dijelove Slovenije. Olujne ćelije zahvatile su cijelu zemlju. Jače nevrijeme može biti i noću, osobito na zapadu zemlje.

Kontrola u Titovoj ulici: Policija uhvatila još jednog bahatog vozača i oduzela mu Audi

Nevrijeme se polako premješta prema sjeveroistoku, javila je Arsa. Ujedno su upozorili da u prvoj polovini noći postoji velika mogućnost za jače nevrijeme i drugdje u Sloveniji. Uz more će bura biti praćena jakim udarima vjetra zapadnog i sjevernog smjera.

"Olujna aktivnost bila je najintenzivnija u centralnoj Sloveniji. Jača oluja formirala se i u porječju Celova i približava se Koruškoj sa zapadnim vjetrom. Olujna aktivnost će se smiriti u drugoj polovici noći", napisali su na Arsu.

Na zapadu zemlje mogući su jači lokalni pljuskovi s tučom, jačim udarima vjetra i udarima groma. Tuča može oštetiti usjeve, a udari groma mogu izazvati požare, piše Net.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak