Roditelj ošamario spremačicu zbog sina: Direktor škole brzo reagirao i donio drastičnu odluku

1
Radiosarajevo.ba
Roditelj ošamario spremačicu zbog sina: Direktor škole brzo reagirao i donio drastičnu odluku

Hrvatska policija je u utorak ujutro, 28. maja, intervenirala u dvorištu škole kraj Zadra gdje je roditelj jednog od učenika fizički napao spremačicu škole.

Roditelj je, neslužbeno, ošamario, a potom ispljuvao 60-godišnju spremačicu jer nije njegovom djetetu dala da za vrijeme školskog odmora uđe u školu. U raspravi između dječaka i spremačice, dječaku je navodno povrijeđeno, a žena je zadobila povrede uha, piše Zadarski.

Zbog incidenta, roditelji svih učenika su tokom dana dobili obavijest da u srijedu moraju djecu dovesti na vrijeme jer će se sve škole nakon 8 sati zaključavati.

Kolaps u Bosanskoj Gradiški: “Čekamo dva sata, smučio nam se odmor”

"Zbog verbalnog i fizičkog napada jednog roditelja na našu kolegicu spremačicu u Kožinu, vrata naših škola (matične i područnih) će se zaključavati od 8 sati do kraja nastave. Molim vas vodite računa da djeca ne kasne, tj. da do 8 sati uđu u školu", poruka je roditeljima.

Direktor škole Ante Barać potvrdio je kako je odluka o zaključavanju škola donesena nakon ovog incidenta koji, kako je rekao, nije izoliran slučaj.

"Nažalost smo morali donijeti takvu odluku jer su škole mjesto nulte tolerancije na nasilje. Moramo zaštititi djelatnike i djecu, posebice kada je riječ o područnim školama, jer su prilično usamljene", kazao je Barać.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak