Prva zajednička helikopterska vojna vježba Amerike i Srbije

1
Radiosarajevo.ba
Prva zajednička helikopterska vojna vježba Amerike i Srbije

Specijalne snage Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i Srbije održaće zajedničku vazduhoplovnu vježbu sljedeće sedmice nedaleko od batajničkog aerodroma (Između Batajnice i Nove Pazove, nedaleko od Beograda).

Vježba će biti prva ove vrste između Srbije i Amerike. Cilj joj je, kako je rečeno portalu Tango Six, razmjena znanja i iskustava u segmentu vertikalnih operacija koje služe kao podrška snagama specijalne namjene. Helikopteri će biti bazirani na aerodromu "Pukovinik-pilot Milenko Pavlović".

"Jedinice koje će učestvovati u vežbi razmeniće taktike, tehnike, procedure i do sada naučene lekcije. Vežba će pomoći snagama Srbije i SAD da se bolje razumeju uz unapređenje interoperabilnosti za zadatke koje zahtevaju specijalizovane veštine", rekao je izvor za portal Tango Six.

Nakon što je otkrila da ima rak, stigle nove vijesti o Vedrani Rudan: ‘Kaže da je konačno spoznala’

Mediji pišu da će se vježbati taktika vertikalnih operacija sa manjim timovima, medicinska evakuacija u borbenim uslovima i operacije infiltracije i eksfiltracije borbenih timova.

Ratno vazduhoplovstvo i Protivvazduhoplovna odbrana Srbije su do sada vježbali taktike borbene upotrebe helikoptera najviše sa Rusijom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak