Predsjednica Hrvatske kod biskupa koji je ljubio "krvave" ruke odgovornog za Ahmiće

Radiosarajevo.ba
Predsjednica Hrvatske kod biskupa koji je ljubio "krvave" ruke odgovornog za Ahmiće

Predsjednica Hrvatske će održati uvodno predavanje na Molitvenom doručku kod sisačkog biskupa Vlade Košića, piše Index.hr.

Kako javlja Informativna katolička agencija, tradicionalni "Molitveni doručak" Sisačke biskupije, u organizaciji Ureda za promicanje socijalnog nauka Crkve, održat će se u srijedu 6. veljače u 9 sati u Dvorani Benedikta XVI. sisačkog Velikog Kaptola.

Uvodno predavanje održat će predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

Vlado Košić je, između ostalog, biskup koji se proslavio javnim ljubljenjem ruke ratnom zločincu Dariju Kordiću. One koji zbog jadnog stanja u zemlji odlaze u inozemstvo Košić je prozvao "dezerterima", a na božićnoj misi napao je homoseksualce. Uz to, ustvrdio je da je ustaštvo bila "obrana Hrvatske", a kad je policija privela desne ekstremiste na čelu s Markom Skejom na Dan pobjede, zatražio je ostavku ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, a vlast je zbog tog čina nazvao "protuhrvatskom".

Biskup Košić se učestalo na društvenim mrežama oglašava o političkim pitanjima te zauzima ekstremno desna stajališta, pri čemu nerijetko glumi moralnu vertikalu. Na misama drobi o komunizmu te sugerira kakve bi zakone trebali donositi u saboru.

A o propadanju domovine Košić je posljednjih godina slušao i čitao udobno smješten na svom nekoliko tisuća kvadratnih metara skromnom imanju. Iako je u samoj srži crkvenog nauka skromnost, iskustvo nas uči da to često i nije tako, a ni Košić nije iznimka. Prije nekoliko godina upravo je Index otkrio 8000 kvadrata veliko imanje biskupa Košića koje se nalazi u miru šume između Ivanić Grada i Popovače.

"Ma nisu to dvori. To je skromna koliba od 50 kvadrata", pravdao je Košić svoje šumsko imanje do kojeg se jedino može doći automobilom dok su sa strane postavljena upozorenja o videonadzoru, piše Index.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak