Policajac pod utjecajem alkohola izazvao saobraćajnu nesreću, bit će sankcionisan

0
Radiosarajevo.ba
Policajac pod utjecajem alkohola izazvao saobraćajnu nesreću, bit će sankcionisan

Osječko-baranjska policija je u utorak izvijestila da će zakonski i disciplinski sankcionirati svog policijskog službenika zbog sumnje da je izvan službe upravljao službenim vozilom pod utjecajem alkohola te izazvao saobraćajnu nesreću s materijalnom štetom.

Saobraćajna nesreća se dogodila u ponedjeljak uvečer, 8. jula, nešto poslije 20 sati na državnoj cesti 34, između Veliškovaca i Kitišanaca, na području Valpova.

Prema izvješću policije, 49-godišnji policijski službenik je službenim vozilom prešao na suprotnu stranu, gdje se sudario s vozilom koje se kretalo iz suprotnog smjera, nakon čega je vozilo sletjelo u odvodni kanal.

Napad na Ukrajinu: Rusija objavila da je prvi put koristila monstruoznu novu bombu

Srećom, u ovoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a policajac je odveden u službene prostorije do otrježnjenja, piše Slobodna Dalmacija.hr.

Policija je utvrdila da je policijski službenik upravljao vozilom pod utjecajem alkohola te će biti sankcioniran prema važećim zakonskim propisima.

Policija u Hrvatskoj zaustavila pijanu Srbijanku (34). Kada su je pretresli, imali su šta za vidjeti

Također, protiv njega će biti podnesen zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka, kako bi se dalje istražila ova incidentna situacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak