Hrvatska policija upala na jahtu svima poznatog moćnika: 'Svi će biti deportovani'

1
Radiosarajevo.ba
Hrvatska policija upala na jahtu svima poznatog moćnika: 'Svi će biti deportovani'
Foto: Pixabay / Ilustracija

Ranije ove sedmice, policija je upala na 92-metarsku jahtu Royal Romance koja se nalazi u luci u Trogiru. Navedena jahta zaplijenjena je u Hrvatskoj još 2022. godine, s obzirom da je njen vlasnik Putinov saveznik Viktor Medvedčuk pod ukrajinskim sankcijama.

O policijskom postupanju u trogirskoj marini vezano uz zaplijenjenu rusku jahtu oglasili su se i iz splitske policije. Za HRT su potvrdili kako posada jahte nije uhapšena.

Plovilo se nalazi na vezu u luci na području Trogira uz izdanu mjeru ograničavanja prema Zakonu o mjerama ograničavanja radi čega je stavljena pod nadzor. Za provođenje ove mjere nadležna je Lučka kapetanija Split.

Užas u Crnoj Gori: S ručnom bombom šetao kroz centar grada, policija ga odmah uhapsila

Užas u Crnoj Gori: S ručnom bombom šetao kroz centar grada, policija ga odmah uhapsila

Na jahti su zatečeni strani državljani za koje se u ovom trenutku provodi postupak provjere zakonitosti i svrhe njihovog boravka u Republici Hrvatskoj, a sve sukladno Zakonu o strancima.

Također, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture RH donijelo je odluku o zabrani promjene posade, saopštili su iz PU splitsko-dalmatinske, piše HRT.

"Strani državljani zatečeni na jahti u Trogiru su privedeni i bit će vraćeni u zemlje iz kojih su došli, rekao je u petak, 24. maja, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

Kako kaže Grlić Radman, na jahti je navodno bilo njih sedmero, u Hrvatskoj su boravili nezakonito. Policija je učinila svoj posao, privela ih je i oni će biti vraćeni u zemlje iz kojih su došli.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije