Pogledajte šta rade ova dva muškarca na plaži u Hrvatskoj: Izvadili lopate, kupači ostali u šoku

0
Radiosarajevo.ba
Pogledajte šta rade ova dva muškarca na plaži u Hrvatskoj: Izvadili lopate, kupači ostali u šoku

U nedjelju, 21. jula, u poslijepodnevnim satima na bolskoj plaži dogodio se doista bizaran, ali za Hrvatsku nažalost više, nimalo neobičan događaj.

Tamošnji direktor turističke zajednice, Ante Trutanić, tvrdi da su ova dva muškarca sa slike pokušala ukrasti šljunak s plaže, piše Morski.hr.

"Prije nepunih pola sata pukom slučajnošću i prisebnošću jedne bolske gošće spriječena je krađa žala sa jedne plaže u Murvičkom akvatoriju. Naime ekipa je ležerno došla sa brodom koji izgleda kao desantni, izvadila lopate i vreće te počela puniti žalo na očigled gospođe koja se tu kupala " priča Trutanić i dodaje:

Barack Obama o Bidenovoj odluci: 'Bio je jedan od najuspješnijih američkih predsjednika'

"Kako je dotična gospođa strankinja, ona je za savjet pitala jednog Murvičanina odnosno Boljanina, smatra li se takvo ponašanje normalnim i jeli to društveno prihvatljivo u Hrvatskoj s obzirom na njihovu ležernost.

Srećom naš Boljanin je naravno odmah shvatio o čemu se radi te ih je spriječio u pokušaju i natjerao da vrate svo žalo koje su skupili u vreće.

Foto: Morski.hr: Muškarci pokušali ukrasti žalo s plaže

Ipak ovako nešto ne smije proći ispod radara te bi počinitelji trebali biti sankcionirani kako im više ne bi palo na pamet baviti se takvim stvarima", poručuje Trutanić.

Ovaj čin inače se prema Zakonu o rudarstvu smatra protupravnom eksploatacijom mineralnih sirovina koji su u vlasništvu Hrvatske. Kazne za ovo što rade su rigorozne! Tako za fizičku osobu sežu do 33.180 eura (64.869 KM), a za pravnu i do 132.720 eura (259.478 KM), piše Morski.hr.

Foto: Morski.hr: Muškarci pokušali ukrasti žalo s plaže

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak