Ovo je recept za nesreću: Gdje je njih šestero krenulo?

2
Radiosarajevo.ba
Ovo je recept za nesreću: Gdje je njih šestero krenulo?

Šestero odraslih osoba, natrpanih u maleni gumenjak od 1,8 metara, po svoj prilici pomoćni čamac za spašavanje charter jedrilice ili manje jahte, krenuli su ovako na pučinu.

Osim što ovaj gumeni brodić ne bi smio prevoziti više od dvije, maksimalno tri osobe, on nikako nije namijenjen za odlazak na pučinu, već se najčešće koristi za odlaske i dolaske na jedrilicu/jahtu kad je brod na sidru. I tada ako posada broji više ljudi, onda se po njih ide nekoliko puta.

Ipak, ovima se to, čini se, nije dalo.

Bošnjačka stranka ulazi u savez s negatorom genocida u Srebrenici, Putinovim i Dodikovim "herojem"

"Ovako vam počinju havarije. Zamislite, potopi se penta, a to je vrlo vjerovatan događaj s ovom težinom na brodu i oni ostanu bespomoćni na pučini. Drugi scenarij je da se bajbot prevrne i neko od ovih ne pliva?

Ili recimo treća situacija, kad se naglo digne nevera i gdje si onda?", pita se čitatelj koji je portalu Morski poslao ovu fotografiju koja može biti upozorenje svima da na moru i s morem ipak, pripaze.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak