Otac zlatne hrvatske olimpijke oslobođen svih optužbi

5
Radiosarajevo.ba
Otac zlatne hrvatske olimpijke oslobođen svih optužbi

Boris Matić, otac hrvatske judašice Barbare Matić, koja je u Parizu osvojila zlatnu olimpijsku medalju, oslobođen je svih optužbi.

Tu informaciju u petak, 2. augusta, potvrdio je za Jutarnji glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora, Siniša Krajač.

Podsjetimo, Matić je u četvrtak priveden u Francuskoj pod sumnjom na seksualni napad na volonterku koja je bila zadužena za smještaj gledatelja.

Pitali smo sarajevski MUP: Da li je policija spremna za SFF i koje su poruke za turiste i građane

"Boris Matić oslobođen je svih optužbi i to je najvažnije", javio je Siniša Krajač.

"Upravo smo se vratili u hotel, postupak je završen. Nema ničega zbog čega bi ga se moglo optužiti. Na koncu su se ljudi iz francuske policije i sudstva ispričali za sve neugodnosti kroz koje je morao proći. Nakon što je postupak bio započet, morala se provesti redovna procedura koju je gospodin Matić ispoštovao slijedeći sve upute", dodao je glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora.

 Siniša Krajač posebno je želio istaknuti jednu stvar.

"Zahvaljujemo se francuskoj policiji na korektnosti, sudstvu na brzoj reakciji, Međunarodnom olimpijskom odboru koji se zauzeo u ovom slučaju, zatim veleposlanstvu RH u Parizu koje je cijelo vrijeme bilo angažirano.

Imali smo i sreću što smo u roku od sat vremena pronašli advokata Philippea Cosica, Francuza hrvatskih korijena, koji govori i naš jezik", izjavio je Krajač.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak