Oglasila se policija o stravičnoj nesreći na trajektnom pristaništu u Hrvatskoj

0
Radiosarajevo.ba
Oglasila se policija o stravičnoj nesreći na trajektnom pristaništu u Hrvatskoj

U teškoj nesreći koja se u nedjelju poslijepodne, 11. augusta, dogodila u trajektnom pristaništu u Malom Lošinju poginula su dvojica mornara Jadrolinije, a jedan je teško povrijeđen.

Teška nesreća se dogodila nekoliko minuta nakon 15 sati u trajektnom pristaništu u Malom Lošinju. Trajekt je u 16 sati trebao isploviti prema Zadru. Na mjesto nesreće brzo je stigla ekipa Hitne pomoći.

Prema prvim informacijama, pala je ulazna rampa trajekta “Lastovo” koja je prikliještila mornare Jadrolinije.

Čudo na zapadu Bosne i Hercegovine: Moderna kompanija u kojoj dominiraju žene

Policija provodi uviđaj

Policijska uprava primorsko-goranska javlja kako je dojavu o nesreći dobila oko 15.10 sati. "Na mjestu događaja slijedi uviđaj kojim rukovodi zamjenik županijske državne advokatice iz Rijeke", kažu iz policija.

Dodaju i kako u rasvjetljavanju ovog događaja uz policiju sudjeluju i druge nadležne službe, kako bi se utvrdile okolnosti koje su dovele do stradavanja te utvrdile sve relevantne činjenice.

"Nisu nas zvali na intervenciju jer smo i sami čuli zapomaganje. Dogodilo se sve na oko 200 metara od nas. Odmah smo priskočili u pomoć i izvadili smo jednog unesrećenog iz mora. Bio je živ, povrijeđeno mu je rame i kuk. Vjerujem da će ga prevesti u bolnicu", izjavio je zapovjednik smjene Javne vatrogasne stanice Mali Lošinj Danijel Crnović za Danas.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak