Oglasila se kći HDZ-ovca koja je s majkom vrijeđala vatrogasce: "Ne želim opravdati svoj postupak"

1
Radiosarajevo.ba
Oglasila se kći HDZ-ovca koja je s majkom vrijeđala vatrogasce: "Ne želim opravdati svoj postupak"

Nekoliko dana nakon što se medijima širom regiona proširio se snimak na kojem Anna Dujić, kći HDZ-ovog šefa Hrvatskih šuma Nediljka Dujića, zajedno sa svojom majkom vrijeđa i viče na vatrogasce i policajku, ona je objavila saopćenje. 

Dujić je, podsjećamo, vatrogascima koji su gasili požar kod Skradina vikala da su nakaze, a policajki je također rekla da je nakaza i rekla "dabog da crkne". Policajki je usput opsovala majku. 

Policija je jučer saopćila da će 33-godišnju kćer HDZ-ovca prijaviti za vrijeđanje i omalovažavanje službenih osoba

Roditelji u Hrvatskoj zaboravili dijete (11) na odmaralištu

Saopćenje Anne Dujić prenosimo u cijelosti.

"Punoljetna sam osoba i sama odgovaram, i želim odgovarati, za svoje postupke. Želim se javno ispričati svima koje sam uvrijedila neprimjerenim riječima izgovorenim u stanju šoka koji sam doživjela gledajući bespomoćno svog oca i rođake kako pokušavaju odbraniti vlastite kuće od vatrene stihije golim rukama, bez ikakve zaštitne opreme.

Žena i kći moćnog HDZ-ovca vrijeđale vatrogasce pred kamerama: 'Nakaze jedne, nakaze'

Ne bih nikada tako postupila u prisebnom stanju, niti sam mislila da bih ikada tako reagirala u izvanrednoj situaciji. Međutim, teško je ostati priseban kada vatrena stihija prijeti vašem domu i vašim najmilijima. Danas, gledajući snimak svega što se dogodilo, teško mi je i zamisliti takvu reakciju i sebe samu prepoznati.

Ovime nikako ne želim opravdati svoj postupak; iskreno žalim zbog tog što sam učinila i da mogu išta promijeniti, promijenila bih. Još jednom, iskrene isprike svima koje sam svojom neprimjerenom komunikacijom povrijedila", poručila je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak