Oglasila se firma iz BiH o povlačenju pegle za kosu sa tržišta u Hrvatskoj

0
Radiosarajevo.ba
Oglasila se firma iz BiH o povlačenju pegle za kosu sa tržišta u Hrvatskoj

Povodom objave Državnog inspektorata Republike Hrvatske da se povlači jedna vrsta pegle za kosu zbog opasnosti od strujnog udara redakciji portala Radiosarajevo.ba javilo se rukovodstvo Maxhof grupe iz Orašja, koja je proizvođač pegle.

Kako navode, izostavljena je objava Rješenja Državnog inspektorata Republike Hrvatske gdje se naređuje povlačenje proizvoda, odnosno u kojem bi bilo vidljivo da je riječ o povlačenju jedne serije SD0309 predmetnog proizvoda.

Proizvođač ističe da je riječ o seriji iz 2021. godine koja je te godine i stavljena na tržište.

Na utakmici u Banjoj Luci povrijeđen navijač: Hitna pomoć na tribinama

"U Rješenju Državnog inspektorata nigdje se ne navodi da se zabranjuje prodaja modela tog proizvoda SD-510A nego samo prodaja serije SD0309 čija je prodaja u Republici Hrvatskoj potpunosti izvršena 2021. godine. Proizvod profesionalna pegla za kosu model SD-510A koja se trenutno nalazi na tržištu BiH posjeduje važeće CE certifikate izdate od ovlaštenog akreditiranog certifikacijskog tijela TUV Rheinland /CCIC.

Testiranje proizvoda prema važećim normama i standardima rađeno je dva puta, a zadnji puta je to bilo 2023. godine. Oba testiranja su potvrdila da je proizvod u skladu sa svim evropskim standardima.

Hitno se povlači popularni proizvod za kosu: Može doći do strujnog udara

Posjedujemo navedeni Izvještaj testiranja proizvoda profesionalna pegla za kosu model SD-510A koji sadrži 120 stranica i detaljno opisuje cjelokupno testiranje", navode iz Maxhof grupe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak