Objavljen video hapšenja piromana: Policija iz autobusa izvukla odgovornog za požar na 8 hektara

1
Radiosarajevo.ba
Objavljen video hapšenja piromana: Policija iz autobusa izvukla odgovornog za požar na 8 hektara

Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje požara na području Segeta Donjeg od 18. jula 2024.godine, izvijestila je PU-splitsko-dalmatinska. Policija je uhapsila osumnjičenu osobu, a objavili su i snimku hapšenja.

Za vrijeme dok su vatrogasci gasili požar, policajci su na terenu započeli istraživanje vezano uz postojanje indicija da je požar moguće podmetnut. Potvrda sumnje u podmetanje utvrđena je uviđajem koji je jučer obavljen na mjestu događaja tokom kojeg je utvrđeno da je požar namjerno izazvan.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 35-godišnji muškarac, hrvatski državljanin, 18. jula 2024. godine oko 18:55 sati u Seget Vranjici, u borovoj šumi uz čiju se istočnu stranu nalaze apartmansko naselje i hotel gdje je bilo smješteno oko 2500 gostiju, a uz zapadnu stranu se nalazi auto kamp gdje je boravilo oko 1900 gostiju, u namjeri izazivanja požara, upaljačem za cigarete na dva mjesta zapalio vatru i izazvao požar koji je zahvatio 8 hektara borove šume, čime je doveo u opasnost živote ljudi i imovinu većeg opsega.

Saobraćajna nesreća u Sarajevu: Povrijeđen pješak

Na opisani način je ostvario obilježja kaznenog djela protiv opće sigurnosti Dovođenje u opasnost života ili imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

"Slijedom prikupljenih informacija utvrđen je identitet osobe, muškarca koji se dovodio u vezu s izbijanjem požara. Jutros, 20. jula 2024.godine oko 6:00 sati policijski službenici Jedinice specijalne i interventne policije i Policijske postaje Trogir pronašli su ga, uhapsili i doveli u službene prostorije", objavila je policija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak