Novi direktor Srebrnjaka doktor koji je ljudima ludo odgovarao na upite

Radiosarajevo.ba

Ko je Darko Rihter?

Darko Richter je specijalist pedijatrije u penziji i uži specijalist pedijatrijske alergologije i kliničke imunologije, koji je ranije u karijeri radio na Srebrnjaku i u KBC-u Zagreb.

Richter je 1979. godine diplomirao na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Zagrebu.

Sedam godina kasnije postao je specijalist pedijatar, od 2000. godine primarijus, a od 2007. godine usko se specijalizirao u području pedijatrijske alergologije i kliničke imunologije. Od 2008. je i doktor nauka.

Richter je dugi niz godina radio u Klinici za pedijatriju u KBC-u Zagreb, na Šalati i Rebru te kraće vrijeme u Srebrnjaku. Od 1993. do 2000. godine bio je pomoćnik direktora KBC-a Zagreb za medicinska pitanja, a od 2009. obnašao je funkciju pročelnika Klinike za pedijatriju na Rebru.

Tokom dosadašnjeg radnog iskustva bavio se pedijatrijskom alergologijom, vakcinologijom i primarnim imunodeficijencijama. Napisao je 117 radova u medicinskim časopisima, 26 poglavlja u 13 udžbenika i održao preko 150 predavanja. Godine 2010. osnovao je Sekciju za alergologiju i kliničku imunologiju Hrvatskog pedijatrijskog društva, koja redovno sarađuje s nizom domaćih i inostranih srodnih sekcija, društava i centara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak