Novi detalji stravične nesreće kod graničnog prelaza: Najmanje 10 osoba povrijeđeno

0
Radiosarajevo.ba
Novi detalji stravične nesreće kod graničnog prelaza: Najmanje 10 osoba povrijeđeno

Stravična saonraćajna nesreća dogodila se danas oko 16:30 sati na državnoj cesti D5 od Novog Varoša prema graničnom prijelazu Bosanska Gradiška.

Iz PU brodsko-posavske kažu da su u Operativno komunikacijski centar zaprimili dojavu u 16:31 sati o naletu teretnog vozila na 15-ak vozila koja su bila zaustavljena u koloni.

Kako neslužbeno saznaje Jutarnji.hr, desetak osoba je prevezeno u bolnicu u Novoj Gradiškoj, ali težina povrena je još uvijek nepoznata.

Radovi na vodovodnoj mreži: ViK objavio spisak ulica u kojima su mogući prekidi u vodosnabijevanju

Svjedoci udesa su kazali policiji da je udarac u zadnje vozilo u koloni bio silovit što ukazuje na veliku brzinu kretanja i navodno bez kočenja.

Vozač kamiona je trenutno pod ingerencijom policije. Uzimaju mu se uzorci krvi i urina kako bi se vidjelo je li u sebi tokom vožnje imao nedopuštenih supstanci.

Potom će biti odvezen u policijsku stanicu na kriminalističko istraživanje kako bi policiji pomogao u otkrivanju okolnosti koje su dovele do tragedije. Ali finalna krivična prijava će, ipak, ovisiti o kvalifikaciji povreda sudionika nesreće. Materijalna šteta je velika.

Na mjestu događaja se još može čuti kako je vozač kamiona stranih registarskih oznaka, prije nego što se zabio u kolonu vozila u blizini graničnog prijelaza, probio rampu na naplatnoj postaji Okučani te nastavio vožnju dalje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak