Novi detalji pucnjave u Novom Pazaru: Poznat razlog sukoba?

2
Radiosarajevo.ba

Do pucnjave u Novom Pazaru u kojoj je u glavu ranjen Tarik H. (21), kako je nezvanično potvrđeno za srbijanski Telegraf, došlo je zbog svađe oko novca.

Tačnije, napadač, Veljko M. (23), koji je pucao i žrtva rade u istom restoranu u sklopu hotela, i navodno su se dokačili zbog bakšiša.

"Među njima je i ranije bilo sukoba i nesuglasica, jednostavno, netrpeljivost. Sinoć su se isto svađali, a spominjao se bakšiš kroz vikanje. Daljom istragom će se utvrditi da li je ovo pravi motiv i šta se krije iza svega", rečeno je iz istrage.

Objavljena snimka: Ovo je prvi iskaz atentatora, odgovorio na pitanje zbog čega je pucao na Ficu

Pištolj je, podsjetimo, nađen na mjestu događaja i mladić koji je pucao je ubrzo uhapšen.

Tarik H. (21) je inače hitno transportovan na odjeljenje neurohirurgije KC Kragujevac jer su povrede koje je zadobio opasne po život. 

Foto: Tanjug: Pucnjava u Novom Pazaru

On je pri svijesti i trenutno stabilnih vitalnih parametara.

"Nakon što smo uradili skener glave i dodatne preglede, ustanovili smo da su povrede ozbiljnije nego što smo prvobitno mislili. Rezultati skenera pokazali su da je dio metka ostao u glavi", rečeno je iz bolnice.

Nakon pucnjave, Veljko M. je brzo uhapšen i trenutno mu je određen pritvor u trajanju od 48 sati dok se istraga ne završi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak