Novi detalji pucnjave na srbijanskoj granici: Grad pod opsadom jakih policijskih snaga

0
Radiosarajevo.ba
Novi detalji pucnjave na srbijanskoj granici: Grad pod opsadom jakih policijskih snaga

Naselje Horgoš i njegova okolina pod opsadom su policije jer je rano jutros došlo do oružanog sukoba migranata u kom su ubijene tri, a ranjena jedna osoba.

Kako se vidi na snimku s mjesta događaja, policajci dežuraju duž glavnih, ali i zemljanih puteva koji vode ka napuštenim objektima nekadašnjeg poljoprivrednog dobra 'Bačka' u ataru Horgoša u kom su nađena tri tijela i ranjeni muškarac.

U toku je potraga za počiniocima ubistva, do kog je došlo kada su migranti međusobno sukobili.

Udes na Stupu: Učestvovala tri automobila

Pucnjava se čula i u Subotici, a mještani kažu da je djelovalo kao da se naoružani migranti približavaju kućama. Pucnjava iz pištolja, kao i rafalna pucnjava iz automatskog oružja čula se oko pola sata bez prestanka, a sukob je ukupno trajao više sati.

Na snimku koji je rano jutros snimio jedan mještanin Subotice, a koji traje oko minut, čuje se kontinuirana pucnjava. Neki pucnjevi zvuče kao da su u pitanju petarde, dok se jasno čuje i rafalna paljba.

U ranim jutarnjim satima mještani su čuli i sirene velikog broja policijskih vozila i vidjeli marice kako se upućuju ka mjestu ubistva, piše Telegraf

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak