Novi detalji eksplozije kod Splita: Jedna osoba poginula, povrijeđeni prevezeni u bolnicu

0
Radiosarajevo.ba
Novi detalji eksplozije kod Splita: Jedna osoba poginula, povrijeđeni prevezeni u bolnicu

Danas, 3. septembra, oko 17:45 sati, došlo je do eksplozije na benzinskoj pumpi na autocesti A1 Mosor. Eksplozija je uzrokovala smrt jedne osobe, dok ima još povrijeđenih. Ove informacije potvrdila je Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

Prema neslužbenim informacijama, eksplozija je uslijedila nakon teške saobraćajne nesreće na benzinskoj pumpi.

Očevidac koji se nalazio na benzinskoj pumpi u trenutku nesreće rekao je za portal Dalmacija Danas je da je incident uključivao više vozila. Prema njegovim riječima, jedan automobil je udario u parkirani auto na točioniku za gorivo, što je uzrokovalo požar.

Objavljena prognoza za zimu: Kada možemo očekivati prve snježne pahulje?

Ovaj požar se zatim proširio na vozilo koje je bilo priključeno na plinski agregat. "Izgorjelo je pet vozila. Prizori su užasni i uznemirujući", izjavio je očevidac.

Prema informacijama PU splitsko-dalmatinske, jedna osoba je poginula, dok su tri osobe prevezene u bolnicu. Težina njihovih povreda još uvijek nije poznata. Na mjestu događaja trenutno se obavljaju uviđajne radnje kako bi se utvrdili uzroci nesreće i procijenila nastala materijalna šteta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak