Nijemci iznajmili apartman na Jadranu, onda je nastala noćna mora: Desio se 'cirkus' u bolnici

3
Radiosarajevo.ba
Nijemci iznajmili apartman na Jadranu, onda je nastala noćna mora: Desio se 'cirkus' u bolnici

Uwe Idler, Nijemac koji živi u Švicarskoj, i njegova porodica veselili su se godišnjem odmoru u Omišu, ali njihov odmor iz snova ubrzo se pretvorio u noćnu moru.

Uwe (33), njegova bivša djevojka i majka Angelika (55) stigli su u rezervisani apartman 24. jula, ali odmah po dolasku dogodila se teška nesreća, govori Uwe.

Nakon što su neko vrijeme proveli u zajedničkoj prostoriji, majka je odlučila malo prileći,ali kad je krenula u svoju sobu, pala je u dva metra duboku provaliju s obzirom na to da ispred apartmana nije bilo ni ograde ni rasvjete. Prema riječima gazdarice, ograda je bila planirana i već je naručena, ali još nije stigla.

Pariz 2024 | Srbija imala +17 protiv Amerike, ali ostala bez finala Olimpijskih igara

"Majka je bila u potpunom šoku. Mislim da je krajnje nemarno iznajmljivati ​​apartman u ovakvom stanju", rekao je Idler za švicarski portal 20 Minutes. Nakon što su obavijestili gazdaricu šta se dogodilo, ova je pozvala Hitnu pomoć, ali prava drama počela je tek u bolnici.

S obzirom na to da je bila povrijeđena, 55-godišnja Njemica nije mogla ići do toaleta, a medicinske sestre su joj stavile pelenu tek nakon sat vremena neprekidnih molbi da to učine. Osim toga, kad bi pelena bila puna, a krevet posve natopljen, sestre bi ženu satima ostavljale da leži u vlastitom urinu. Još su joj se i rugale te kolutale očima na sve molbe.

Takvo je ponašanje, ističe Idler, bilo krajnje nehumano. Žena je u splitskoj bolnici provela pet noći. Pri padu je slomila rame koje je sanirano. U Njemačku je zatim prebačena medicinskim prijevozom u organizaciji njemačkog automobilskog kluba (ADAC).

Državljanin BiH ogorčen odmorom u Tučepima: 'Iznajmljivač mi prijetio jer sam pomjerio ležaljke'

"Nakon što je moja majka odvezena, pokazalo se da splitska bolnica ADAC-u nije dala kompletnu dijagnozu. Nisu spomenute razderotine i ogrebotine, kao ni slomljena zdjelica i fraktura kuka, a podaci koji su nedostajali bili su važni za transport", rekao je Idler ogorčeno.

Nije jasno je li splitska bolnica jednostavno propustila otkriti dodatne povrede ili informacije nije proslijedila ADAC-u. Uwe Idler se sada vratio u Švicarsku, ali uskoro će otputovati u Njemačku kako bi bio s majkom koja je u utorak, 6. augusta, otpuštena iz bolnice. Oboje su i dalje nevjerovatno ljuti i planiraju tužbu i protiv bolnice i protiv vlasnice smještaja.

"Bio sam strašno zabrinut za svoju majku. To je veliki psihički teret za sve nas", kaže Idler koji je u kontaktu sa svojim advokatom i planira pravne korake. Splitska bolnica još se nije oglasila u vezi ovih optužbi, piše Jutarnji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak