Nevjerovatno visoke cijene na Jadranu šokirale političara: 'Hrvati su potpuno poludjeli'

1
Radiosarajevo.ba
Nevjerovatno visoke cijene na Jadranu šokirale političara: 'Hrvati su potpuno poludjeli'

Hrvatska se suočava s rapidnim rastom cijena koje su postale tema broj jedan u javnosti, dotaknuvši čak i džepove političara koji ljetuju na obali.

Čak se oglasio i slovenski političar Pavel Rupara, bivši gradonačelnik Tržiča. On je izrazio svoje nezadovoljstvo visokim cijenama tokom boravka u Poreču, objavivši svoje utiske na društvenoj mreži X.

"Hrvati su potpuno poludjeli. Ovdje u Poreču, većinom prazno, pivo 7 € (14 KM), kafa 2,4€ (4.70 KM) u običnim kafićima. A u restoranima... Tročlana porodica pojede jednu pizzu, drugi četvorica jednu porciju lignji... Idemo odmah kući, oni su potpuno izgubili vezu sa stvarnošću...", izjavio je Rupara, oslikavajući ekonomsku situaciju i frustraciju mnogih posjetitelja.

Neuspjeh u finalu presudio: Southgate podnio ostavku

Ovaj slučaj reflektira sve izraženiji problem visokih troškova života i turizma u Hrvatskoj, stvarajući dodatne izazove za turiste i domaće stanovništvo u ljetnoj sezoni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak