Nestvarni prizori iz Hrvatske: Bujica u potpunosti promijenila izgled uvale

0
Radiosarajevo.ba
Nestvarni prizori iz Hrvatske: Bujica u potpunosti promijenila izgled uvale

Nestvarni prizori stigli su iz Pupnatske luke gdje se bujica s obližnjeg brda srušila na uvalu.

"Doživjeli smo nezamislivu štetu, a tek sutra ćemo znati prave razmjere. Molimo mještane da prijave štetu kako bi nadležnima mogli što prijaviti probleme te ih i što prije riješiti" napisali su na službenoj Facebook stranici iz Mjesnog odbora Pupnat.

Kiša je poplavila sve supermarkete, u poslijepodnevnim satima nije radila nijedna veća prodavnica, a voda je napravila ozbiljnu materijalnu štetu u brojnim porodičnim kućama.

Saobraćajna nesreća na ulazu u Sarajevo: Povrijeđene četiri osobe

Portal Morski piše da je najgore bilo u Lumbardi koju je pogodio šijun, olujni nalet vjetra s obilnom kišom. Vjetar je raskrio nekoliko krovova obiteljskih kuća, a velika količina vode poplavila je i zgradu općine. Na ravnom krovu općinske zgrade zadržala se velika količina vode, probila je krov i poplavila vijećnicu. Šijun je rušio borove koji su potom blokirali ceste, onemogućavali promet, oštetili vozila i objekte, rušio je motore, čupao glisere i barke.

Vatrogasci su imali pune ruke posla. 35 pripadnika DVD-a Korčula bilo je na terenu cijelo poslijepodne.

"Odradili smo oko 40 ispumpavanja vode i mogli smo još toliko, imamo pet pumpi što nije malo, ali poplavilo je puno porodičnih kuća i drugih objekata. Najizazovnije je bilo ispumpati krov općinske zgrade u Lumbardi prije nego popusti pod količinom vode", rekli su.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak