Na granici BiH i Hrvatske uhapšen kontroverzni poduzetnik

3
Radiosarajevo.ba
Na granici BiH i Hrvatske uhapšen kontroverzni poduzetnik

Kako doznaje portal SB Online, kontroverzni poduzetnik iz Slavonskog Broda Tomo Opačak, u ponedjeljak, 29. jula, u jutarnjim satima je došao na Granični prijelaz Svilaj na kojem su ga policijski službenici odmah uhapsili na temelju raspisane međunarodne potjernice.

SB Online doznaje da su na Graničnom prelazu bili su i njegovi advokati.

Prema već propisanoj proceduri u slučajevima kada je za nekim raspisana potjernica osoba se privodi u najbliži istražni zatvor, a nakon toga kreće redovna procedura prema sudskim naredbama.

Ambasada SAD opet pita Dodika 'gdje su pare?': Vaše firme su dobijale tendere... šta je s drugima?

O hapšenju i sprovođenju Tome Opačka, za sada niko nije želio ništa službeno potvrditi.

Tomo Opačak se, umjesto izdržavanja kazne u zatvoru gdje je trebao provesti preostalih pet mjeseci po pravomoćnoj presudi, nakon bijega nalazio se na slobodi u Bosni i Hercegovini.

U Bosnu i Hercegovinu, gdje je pokrenuo posao u mjestu Odžak udaljenom 45 kilometara od Slavonskog Broda, pobjegao je u januaru.

 
Opačak se trebao javiti na izdržavanje kazne 8. siječnja, ali ga policija nije uspjela pronaći jer je napustio mjesto stalnog prebivališta, a naknadno se javio i rekao da je na rehabilitaciji u rodnom kraju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak