Meteorolog najavio kada bi nam mogla doći promjena u vremenu

1
Radiosarajevo.ba
Meteorolog najavio kada bi nam mogla doći promjena u vremenu

Meteorolog amater Marko Čubrilo, čije prognoze prati cijeli region, objavio je na svom Facebooku šta nas čeka kad je vremenska prognoza u pitanju.

"Do kraja nedjelje i u ponedjeljak pretežno sunčano i izuzetno toplo uz slab vjetar. Dnevni maksimum u intrevalu od +32 do +36, a lokalno i oko +39 stepeni Celzija. U ponedjeljak poslije podne rijetko moguća pojava pljuska.

U naredni utorak i srijedu nad nama će se nalaziti manja količina nestabilnog vazduha u višim slojavima atmosfere (visinski cikon) dok će se pri tlu zadržavati dominacija anticiklona. To će usloviti nestabilniju atmosferu, ali opet samo uz lokalnu pojavu grmljavinskih pljuskova i rjeđe lokalnih nepogoda koji samo na malom prostoru od nekoliko km2 mogu ublažiti ili prekinuti sušu, ali obzirom na lokalnost tih padavina suša će se nad većim dijelom regiona nastaviti.

Turistkinja (29) brutalno ubijena na rajskom otoku, ubicu je upoznala na Tinderu

Tih dana malo manje vrelo uz maksimume od +27 do +33 stepena Celzijusa. Vjetar će i dalje biti slab osim u zoni pljuskova gdje nakratko može biti jak, sjeveroistočni.

Zatim ponovo manje nestabilnosti, ali zbog blizine visinskog ciklona vjerovatno ne sasvim stabilno tako da će i dalje biti mogući lokalni pljuskovi, posebno oko 1. septembra.

Temperatura će biti nešto umjerenija u odnosu na onu na koju smo navikli tokom ovog ljeta, ali će i dalje biti znatno iznad prosjeka, barem do oko 6. septembra i trebala bi se kretati od +27 do +33 stepena u podne. Konkretnija promjena vremena za sada nije na vidiku barem do oko 6. septembra", napisao je Marko Čubrilo na svom Facebook profilu.

[facebook]https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=10230666485713011&id=1449243427&mibextid=oFDknk&rdid=CYRznuQnRRQqdwOW[/facebook]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak