Kristijan Iličić dijeli priču o Zari: Pas koji spašava živote u Donjoj Jablanici

1
Radiosarajevo.ba
Kristijan Iličić dijeli priču o Zari: Pas koji spašava živote u Donjoj Jablanici

Hrvatski bloger Kristijan Iličić, poznat po svojim putovanjima i istraživanju manje poznatih destinacija, obratio se javnosti putem društvenih mreža kako bi skrenuo pažnju na hrabrost i predanost potražnog psa Zare.

Zara, članica Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS), trenutno se nalazi u Donjoj Jablanici, gdje pomaže u potrazi za unesrećenima nakon nedavnih poplava.

Iličić je istaknuo kako je Zara umorna i prljava, ali neumorna u svojoj misiji. "Zamislite to – jedan potražni pas poput Zare vrijedi kao 30 ljudi u potrazi. Njezina osjetila su izoštrena, a srce još veće. I ono što je najvažnije, ona spašava svakoga", napisao je Iličić.

Budimo humani: Dječak Edi treba našu pomoć, u poplavama ostao bez oba roditelja

Zara je stigla u Donju Jablanicu s hrabrim timom iz Hrvatske, gdje se suočava s teškim uvjetima, ali ostaje fokusirana na svoju misiju. "Kada situacija postane kritična, Zara je tu – tiha, neumorna herojina koja nikada ne odustaje", dodao je.

Ova inspirativna poruka dolazi u trenutku kada se zajednica bori s posljedicama poplava, a mnogi su u potrazi za svojim voljenima. Kristijan Iličić je izrazio zahvalnost ne samo Zari, već i svim spasiocima koji se bore da pruže drugu šansu unesrećenima.

Foto: Facebook: Potražni pas Zara

"Hvala ti, Zaro, i hvala svim spasiocima koji se bore da pruže drugu šansu unesrećenima. Zajedno smo uz vas, uz svaku osobu koju tražite, i uz sve one koji su pogođeni ovom tragedijom", poručio je Iličić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak