Kompanija na Balkanu daje 20.000 eura zaposlenima za kupovinu stana: Moraju ispunjavati neke uvjete

0
Radiosarajevo.ba
Kompanija na Balkanu daje 20.000 eura zaposlenima za kupovinu stana: Moraju ispunjavati neke uvjete

Kompanija Aerodromi Crne Gore uvela je novi pravilnik koji omogućava zaposlenima koji nemaju riješeno stambeno pitanje da dobiju financijsku podršku u iznosu do 20.000 eura (39.098 KM) za kupovinu ili izgradnju stana, dok se za poboljšanje uvjeta stanovanja može dobiti najviše 7.000 eura (13.684 KM). Ova odluka je rezultat zajedničkog rada sindikalnih organizacija i organa upravljanja.

Prema pravilniku koji je usvojio Odbor direktora, pravo na ovu podršku mogu ostvariti zaposleni koji imaju najmanje pet godina kontinuiranog radnog staža u kompaniji. Međutim, članovi menadžmenta nemaju pravo da konkuriraju za ovu financijsku pomoć.

"Usvajanje Pravilnika je prvi korak ka poboljšanju socijalno-ekonomskog statusa naših zaposlenih. Ovaj potez je rezultat zajedničkih napora sindikalnih organizacija i uprave. Uvjereni smo da će nadolazeći Kolektivni ugovor dodatno osnažiti prava radnika i pomoći u zaštiti kompanije od nepotrebnih troškova. Novi ugovor je logična posljedica rekordne ljetne sezone, za koju smo zahvalni našim zaposlenima. Očekujemo da će unapređenje statusa zaposlenih dodatno motivisati naš tim da pruži još kvalitetnije usluge putnicima i avio-kompanijama", izjavila je predsjednica Odbora direktora, Jelena Maraš.

Nešto se (opet) kuha: Tajanstvena firma kupuje trebinjskog giganta u stečaju

Predsjednik Sindikalne organizacije Aerodroma Podgorica, Slobodan Martinović, izrazio je očekivanje da će javni poziv za prijavu biti uskoro objavljen, naglašavajući da zaposleni zaslužuju podršku koju im ova mjera pruža.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak