Pojačan intenzitet saobraćaja na graničnim prijelazima, posebno prema Hrvatskoj

AA
Pojačan intenzitet saobraćaja na graničnim prijelazima, posebno prema Hrvatskoj

Pojačan je intenzitet saobraćaja na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima Izačić, Doljani, Kamensko, Orašje, Ivanica, Bijača i Bosanski Brod, kao i u oba smjera na graničnim prelazima Neum 1 i 2, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Zadržavanja na ostalim graničnim prelazima za sada nisu duža od 30 minuta. Podsjećaju da je zbog izvođenja radova na području Hrvatske obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

 Na ovom linku provjerite kolika su zadržavanja na graničkim prijelazima.

Vrlo je gust saobraćaj, te su kolone i zastoji danas na većini puteva i u susjednoj Hrvatskoj.

Na autoputu Zagreb-Split-Ploče vrlo je gust saobraćaj u oba smjera, a kolona je u pokretu uz zastoje između čvora Zadar 1 i vijadukta Božići u smjeru Zagreba. Pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko četiri kilometra, pred naplatom Demerju nema dužih čekanja. 

Kolona od 1,5 kilometara je pred naplatom Trakošćan u smjeru Slovenije, a povremeno se zatvara tunel Frukov Krč. Duža čekanja zabilježena su i na GP Bajakovo na ulazu u Hrvatsku, saopćeno je iz Hrvatskog autokluba (HAK). 

Prema graničnim prelazima Kaštel i Plovanija kolona je oko šest kilometara, a pred tunelom Učka u smjeru Rijeke kolona oko četiri.

Pred graničnim prelazom Rupa u smjeru Slovenije kolona je oko kilometar, a pred naplatom Rupa kolona je oko 200 metara.

I na Krčkom mostu, u smjeru kopna, kolona je oko četiri kilometra. I na Jadranskoj magistrali kolona i zastoji zabilježeni su prema GP Pasjak, gust i usporen promet, uz povremene zastoje, na dionicama Jadranovo-Crikvenica i Split-Omiš-Makarska, kao i zastoji kod GP Klek i Zaton Doli. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak