Kamera snimila užasan napad na radnika Hitne pomoći: 'Dvojica pijanih udaraju našeg kolegu na podu'

3
Radiosarajevo.ba
Kamera snimila užasan napad na radnika Hitne pomoći: 'Dvojica pijanih udaraju našeg kolegu na podu'

Na Facebook stranici Hitna uživo 194 objavljen je snimak sramotnog napada na radnike Hitne pomoći u petak, 29, marta, u mjestu Kuštani pored Koprivnice (Hrvatska).

Incident se dogodio u petak, 29. marta, oko 16.20 sati, a napad dvojice muškaraca je zabilježila kamera na kamionu vozača koji je priskočio radniku Hitne u pomoć.

"Sramotan napad na naše kolege iz Koprivničko - križevačke županije koji je slučajno snimila kamera kamiona iz suprotnog smjera. U jednom trenutku se vidi kako dva alkoholizirana čovjeka cipelare našeg kolegu koji leži na podu", napisali su u statusu medicinski radnici koji vode Facebook stranicu.

Davor Dragičević otkrio ime ubice svog sina

Muškarac koji je navodno napadnut oglasio se ispod objavljenog videa:

"Ja sam napadnuti vozač. Imam 61 godinu, a radim u hitnoj 40 godina. Prije napada na mene, osoba koja me je napala, legla je na nasred saobraćajnice. Istrčao sam za njim i skočio pred šleper koji je naišao i zaustavio se na nekoliko metara od nas. Prišao sam mu, podigao ga i pod ruku ga izveo sa saobraćajnice i vratio se u vozilo gdje je tim zbrinjavao pacijenta kojeg je ta osoba pretukla.

Ista osoba je nekoliko minuta kasnije prišla sa zadnje strane vozila i počela ga razbijati. Izašao sam iz vozila, ne znajući šta se događa, prema zadnjem dijelu gdje je on iznenada, neočekivano, bez ikakva razloga, fizički nasrnuo na mene i udario me. Kako sam bio sputan uniformom i opremom na sebi, nisam se mogao adekvatno braniti te sam u jednom trenutku i pao", napisao je, javlja Jurarnji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak