Još jedan grad u Srbiji proglasio vanrednu situaciju: Restorane zatvaraju u 21 sat

0
Radiosarajevo.ba
Još jedan grad u Srbiji proglasio vanrednu situaciju: Restorane zatvaraju u 21 sat

Opština Prijepolje, u Srbiji, već danima prednjači po broju novooboljelih od koronavirusa u Zlatiborskom okrugu. Također, broj prvih pregleda u kovid ambulanti povećava se iz dana u dan.

Zbog tih brojki na prijedlog struke Štab za vanredne situacije proglasio je vanrednu situaciju na teritoriji opštine Prijepolje.

Donijeta je i odluka da se u Opštoj bolnici i Domu zdravlja poboljša rad kovid ambulanti kroz bolju organizaciju prijema pacijenata i kako bi se pregledi ubrzali.

"Poštujući struku i cijeneći ozbiljnost situacije, a opet želeći da pomognemo zdravstvenom sistemu koji nije u najzavidnijoj situaciji, jer iz dana u dan imamo povećanje broja zaraženih. Također veliki je pritisak na kovid bolnicu u Užicu, donijeli smo odluku da se radno vrijeme ugostiteljskih objekata skrati do 21 sat, ali i da se zabrani okupljanje na otvorenom i zatvorenom prostoru veće od onoga što je propisao Krizni štab", kazao je Esad Hodžić, zamjenik predsjednika opštine Prijepolje.

Broj pregleda u kovid ambulanti pri Domu zdravlja se kreće i do 70 dnevno. Međutim, posljednjih dana nešto manje, negdje oko 60. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak