Jake sniježne padavine uzrokovale probleme u Sloveniji

Anadolija
Sloveniju je danas zahvatio hladni talas praćen jakim sniježnim padavinama, koje će se, prema prognozama meteorologa.

Sniježne padavine su uzrokovale znatne probleme u odvijanju saobraćaja u glavnom gradu Slovenije Ljubljani, a Saobraćajni informativni centar upozorio je vozače da ne kreću na put bez zimske opreme.  

Zatvoreni su putevi preko Korenskog sedla i Vršičkog prelaza, na putevima preko Ljubelja i Jezerskog, obavezni su lanci. 

U saobraćajnom i informativnom centru upozoravaju da zbog obilnog snijega očekuju prometne nesreće, vrlo usporeno odvijanje saobraćaja, zagušenje na putevima na kojima saobraćaju kamioni i duže vrijeme putovanja. Oni savetuju vozače da ne idu na cestu bez velike potrebe. U suprotnom, trebalo bi da prilagode vožnju uslovima puta i da obezbijede adekvatnu zimsku opremu.

Visina snijega u najvišim dijelovima Slovenije mogla bi iznositi do 40 centimetara, a u centralnom dijelu zemlje oko 25 centimetara, javila je Agencija za životnu sredinu Slovenije. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak